BOBBO BYRNES – BOBBO BYRNES

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Highway Five Records
Info: Hemifran

De folk-, alt.country- en rockende liedjes zingende songschrijver Bobbo Byrnes verhuisde vanuit Boston naar Anaheim in het zuiden van Californië waar hij in Orange County de Americana-formatie ‘The Fallen Stars’ oprichtte, een band waarin ook zijn echtgenote Tracy Byrnes op basgitaar meespeelt. Samen met haar ging hij ook nog in de groep “Riddle And The Stars” spelen met de Australische singer-songwriter Ben Riddle als frontman.

Sinds 2017 treedt Bobbo echter voornamelijk op als soloartiest waarmee hij al kan terugvallen op een uitgebreide discografie, bestaande uit de albums “Motel Americana” uit 2017, “Two Sides To This Town” uit 2018, “The Red Wheelbarrow” uit 2019, “SeaGreenNumber5” uit 2020, “So Many Bars, So Many Saturday Nights” uit 2021 en het akoestische “October” dat op nieuwjaarsdag 2023 op de markt kwam.

Daar komt nu een zevende soloalbum bij dat gewoonweg “Bobbo Byrnes” als titel heeft en elf liedjes bevat waarin deze Californische muzikant terugblikt op zijn leven en op zijn muzikale carrière. Bobbo is naast een goede zanger ook een getalenteerde multi-instrumentalist en dat toont hij op dit door hem geproducete introspectieve album door op gitaren, mandoline, piano, orgel en pedal steel te spelen. Het overige instrumentatiewerk in zijn eigen ‘Wandering Star Studios’ in Anaheim laat hij over aan vrouwtje Tracy Byrnes op basgitaar en Matt Froehlich op drums. Beiden zorgen samen met Ben Riddle en Brian Matteson ook voor de backing vocals op enkele tracks van dit album.

Bobbo Byrnes schreef zelf tien van de elf nummers op dit titelloze album, vier liedjes waarvoor hij de teksten en muziek helemaal alleen schreef maar voor zes songs was er wat componeerhulp van Jeff Turner, Ben Riddle, Morgan Keating en Kirk Diedrich. De enige gecoverde song “Glad And Sorry” is een rockballad die oorspronkelijk gezongen werd door Rod Stewart en die werd geschreven door Ronnie Lane van ‘The Faces’ voor hun album “Ooh La La” uit 1973.

De albumopeningstrack “Around Here” kunt u beluisteren op de eerste audiovideo en het melodieuze rocknummer “Never Learned To Fly” prijkt op de tweede video bij deze recensie. De meeste nummers op “Bobbo Byrnes” zijn uptempo gebrachte rocksongs zoals o.a. “I Cannot Say”, “Long Way Down”, “Bad Decisions” en countryrocker “Some Salvation”. Maar voor de op countrydeuntjes gebaseerde liedjes “Plain Street”, “Too Many Miles” en het 6 en halve minuut durende “Chance” gaat het tempo behoorlijk drastisch naar beneden in de richting van heuse ballads.

(valsam)
“With his self-titled 7th solo record, the American folk, alt.country and rock singer-songwriter Bobbo Byrnes is reflecting on his personal life and his musical career. Ten self written tracks and one cover version of the song ‘Glad And Sorry’ that was penned in 1973 by Ronnie Lane for the British rock band ‘The Faces’ will convince the listeners of the massive talent of this Californian musician.“ – www.rootstime.be

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: BOBBO BYRNES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.